Review: Visolie van Arctic Blue

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord of gelezen dat het belangrijk is om één tot twee keer per week vette vis te eten. De gezonde vetten uit haring, makreel, sardientjes zijn puur goud voor lichaam en hoofd. Lust je geen vette vis? Dan is het verstandig om een visolie supplement aan je voedingspatroon toe te voegen. Een merk visolie waar wij erg over te spreken zijn is Arctic Blue. In deze blogpost lees je waarom!

Verhouding tussen omega-3 en omega-6

Het binnenkrijgen van voldoende Omega-3 vetten is belangrijker dan ooit. We moeten ze via de voeding binnenkrijgen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan maken. Daarnaast hebben we ongeveer eenzelfde verhouding aan Omega-3 / Omega-6 vetten nodig.

Bijna iedereen heeft een groot overschot aan Omega-6. Dit komt doordat veel producten in de supermarkt goedkope zonnebloem-, raap-, koolzaad- en palmolie bevatten, die een overschot aan Omega-6 veroorzaken. Een juiste verhouding O3 / O6 werkt ontstekingsremmend en voorkomt (mede) de ontwikkeling van bekende chronische ziekten.

Gezondheidsvoordelen visolie

Daarnaast kan een tekort aan gezonde vetten uit vette vis het afvallen flink bemoeilijken. Als je meer goede vetten binnenkrijgt gaat je lichaam sneller de slechte (opgeslagen) vetten verbranden. Daarnaast heeft Omega-3 (de vetzuren EPA en DHA) officiële gezondheidsclaims voor het goed functioneren van hart, hersenen en ogen. Andere relevante voordelen van omega-3 visolie voor (kracht)sporters zijn:

  • Goed voor het hart
  • Beter herstel van spieren
  • De toegevoegde vitamine D speelt een rol bij de werking van spieren
  • Het behoud van een normaal vetgehalte in het bloed (bij 2 g. EPA en DHA per dag)
  • Het behoud van een normale bloeddruk (bij 3 g. EPA en DHA per dag)

Herstel

Mensen die regelmatig of intensief trainen hebben meer EPA en DHA nodig. Deze Omega-3’s verminderen de ontstekingsverschijnselen als gevolg van fysieke training, vanwege de ontstekingsremmende werking. In combinatie met regelmatige eiwitconsumptie vindt er een beter herstel van spieren plaats.

Klinische studies wijzen uit dat er een synergie is tussen de werking van eiwit en visolie vergeleken met alleen eiwitconsumptie. Visolie kan het beste genomen worden na de training, tijdens of na een maaltijd. De aanwezigheid van andere vetten (zuivel, vlees, noten) zorgt dat alle Omega-3 goed wordt opgenomen.

Lukt het jou niet om één of twee keer per week vette vis te eten? (Nee, kibbeling en supermarkt kweekvis bevat nauwelijks Omega-3). Dan is er gelukkig Omega-3 visolie. Eén van de weinige supplementen die echt van toegevoegde waarde kan zijn.

Visolie van Arctic Blue

Veel visolie is op basis van ansjovis en sardientjes en komt oorspronkelijk uit warme landen als Peru. De visolie van Arctic Blue komt uit Noorwegen of Alaska. In Noorwegen, zelfs binnen de Poolcirkel, wordt de olie zelfs al op de boot gewonnen, binnen 6 uur na de vangst. Hierdoor is de visolie die Arctic Blue gebruikt zo vers mogelijk.

Arctic Blue is een Nederlands merk dat, als enige, het ultieme certificaat in handen heeft voor gebruik van pure, schone en duurzame olie: het blauwe MSC keurmerk.

Het is heel belangrijk om verse (dus niet-geoxideerde) olie gebruiken, want alleen dan is er sprake van bovenstaande gezondheidseffecten.

Wij zijn voorstander van Arctic Blue visolie omdat:

  • Waar voor je geld: deze vloeibare visolie is hoog gedoseerd, maar niet hoog geprijsd
  • Meer EPA en DHA dan een capsule-product
  • Veel Omega-3 vis- en/of lijnzaadoliën zijn niet echt smakelijk. Bij de twee heerlijke smaken van Arctic Blue is geen afwijking te proeven.

Twee verschillende smaken! visolie arctic blue

De visolie van Arctic Blue is te verkrijgen in de smaken anijsdrop en sinaasappel. Je kunt het direct van de lepel nemen, of door je kwark, yoghurt of smoothie doen. Nu zonder verzendkosten en met volume korting te bestellen!

Klik hier om de visolie van Arctic Blue te bestellen!

Visolie als vegetariër/veganist?

Wil je geen visolie, maar liever een plantaardige Omega-3? Algenolie heeft de kracht van visolie omdat het dezelfde Omega-3 vetzuren bevat. Arctic Blue was de eerste in Nederland met een vegan geregistreerde algenolie, omdat ze de gelatine in de capsule hebben vervangen door zeewier.

Klik hier om de vegan algenolie te bestellen!

Wil jij gezond eten zonder uren in de keuken te staan?
<< Bekijk de FitChef boeken dan eens!

Vond je dit een interessant artikel? Of heb je een vraag, opmerking of suggestie?

Laat hieronder even een reactie achter. Dat vinden wij leuk! 🙂
We proberen altijd dezelfde dag nog te reageren!

Laat een reactie achter:

 

Klik hier om een reactie achter te laten 0 reacties