[Gesponsord artikel]
We weten dat sporten een belangrijke rol speelt in het gezond houden van ons lijf. Het verschilt natuurlijk per persoon welke training het meest in de smaak valt. De buren doen misschien aan een groepssport, terwijl jij het liefst voor jezelf in beweging komt. Het is geen probleem als het beter uitkomt om eens oefeningen in eigen huis te doen. Een apparaat zoals een loopband moedigt je alleen maar aan tot de actie. Een cardiotraining brengt vele voordelen met zich mee voor het bijhouden van het lichaam en de geest. Beginners krijgen genoeg kansen om resultaat te bereiken als ze het toestel gebruiken.
Eigen missie volgen
De aanwinst komt van pas bij het behalen van verschillende doelen. Waar de ene sporter wat vet verbrandt, probeert een ander naar een lange afstand toe te werken. Voor iedereen geldt dat het goed voelt als de conditie vooruit gaat. Je merkt dat je fitter bent wanneer het lukt om langer te lopen op de band. Een trainingsschema valt zeker aan te raden voor wie het rennen graag beter volhoudt. Een slimme start maak je door eerst vijf minuten een training uit te voeren op het apparaat. Niemand sprint bijvoorbeeld uit het niets een half uur achter elkaar door.
Loopband voor thuis
Een succesvolle training begint als vanzelfsprekend met een rustige opwarming. Op de display verschijnen de cijfers over de afstand en de tijd. Het verschilt per loopband voor thuis welke mogelijkheden het toestel de sporter geeft. Meestal vallen de apparaten in huizen kleiner uit omdat ze dan minder ruimte innemen. Net als bij andere sporten geldt dat het weinig opschiet om meteen veel te verwachten. De verbetering komt door regelmatig een trainingsschema op te volgen. Je kunt natuurlijk altijd in de loop van de weken het tempo aanpassen aan hoe het gaat. Op deze manier blijven de oefeningen steeds passend bij jou.
Klaar voor uitdaging
Een kleine loopband betekent niet dat de aanwinst automatisch minder opties geeft. Vanaf het begin krijgt een sporter te maken met dat je evenwicht hoort te bewaren. Nu ren je beschermd onder een dak in plaats van buiten in weer en wind. De hellingshoek houdt het mogelijk om de hoogte van het loopvlak te verstellen. Zo bootst je eigenlijk na hoe hardlopers in de buitenlucht een heuvel benaderen. De functie brengt vooral meer avontuur in de training als je al een beetje conditie opbouwt. Vaak rennen op de beste loopband zorgt dat het uithoudingsvermogen omhoog gaat.
Wisselen van tempo
Sporters doen er verstandig aan om een richtpunt in de verte te nemen voor het bewaren van hun evenwicht. De spieren warmen zich vooraf op als je eerst even rekt en strekt. Tijdens de eerste weken zal je vooral constant hetzelfde ritme rennen. Een intervaltraining houdt in dat je steeds afwisselt tussen langzamer en sneller lopen. De oefening helpt zeker mee voor het bereiken van een betere conditie. Door het inschakelen van de hellingshoek zet de sportieveling nog een tandje bij. Alle trainers raden aan om na afloop eerst geleidelijk af te bouwen voordat je de training eindigt.
Kracht van herhaling
Het opbouwen van een conditie op de loopband vraagt dat je met regelmaat traint. Een eigenaar hoeft zeker geen vele uren in week door te brengen op het apparaat. Je begint gewoon met een paar keer in de week enkelen minuten lopen. Het werkt natuurlijk mee als de sporter weleens vaker een blokje om wandelt. Het blijft ondertussen ook belangrijk dat je rekening houdt met de juiste kleding. Een t-shirt dat ruim valt en een joggingbroek zitten ten slotte prettig tijdens het sporten. Het heeft verder vooral zin om te kijken naar welke persoonlijke doelen je toewerkt.
Zelf plan opstellen
Een trainingsschema geeft vooral een overzicht op het sporten. Een loopband werkt op verschillende manieren mee aan het op pijl houden van de conditie. Een starter bouwt zijn schema bijvoorbeeld elke week uit met een paar minuten verlenging. De training zet allerlei spieren in werking, zoals in de bovenbeen en de billen. Je versterkt ze nog meer door de helingshoek tussendoor in te schakelen. Als eigenaar van het apparaat bepaal je zelfstandig hoe hoog de hoek mag oplopen. Na meer uren op de loopband neem je de interval mogelijk op in het trainingsschema.
Voorbereid op lopen
De sportschoenen bepalen mee hoe de hardloper de oefening ervaart. De loopband geeft meer demping dan wanneer je op straat hardloopt. Voor de rest verdient het loopoppervlak de aandacht wanneer het aankomt op een apparaat uitkiezen. De meeste sporters houden in gedachten hoeveel plek ze nodig hebben. In het opstellen van een trainingsschema ruim je het beste ook tijd in van een warming up en een cooling down. Je kunt blessures maar liever voorkomen dan dat ze echt opspelen bij een training. Zeker voor beginners valt de verbeterde conditie uiteindelijk op als je bijvoorbeeld een langere afstand wandelt.
Gastblog door: Fitvooralles.nl
Neem contact op als je ook een gastblog wilt publiceren.
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!