Boekweit - officieel geen graan, maar het zaad van een kruidachtige plant - wint de laatste weer flink aan populariteit. Dat is goed nieuws, het heeft namelijk ontzettend veel gezondheidsvoordelen!
Boekweit is bijvoorbeeld een uitstekende bron van vezels en eiwit, beiden belangrijk voor het controleren van je hongergevoel. Daarnaast bevat het de nodige mineralen en heeft het een lage glycemische index, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel niet snel laat stijgen. Genoeg reden om het vaker te eten, kortom!
In deze blogpost een recept uit het FitChef boek. Boekweitpannenkoeken met Griekse yoghurt & rood fruit. Een perfect ontbijt om de dag energiek te beginnen!
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
- 250 g diepgevroren rood fruit
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 100 g boekweitmeel
- ½ theelepel natriumbicarbonaat of bakpoeder
- 150-200 ml karnemelk
- 1 ei
- 1 eetlepel roomboter of kokosolie
- 150 g Griekse yoghurt (0% vet)
Zo maak je het
- Doe de avond van tevoren het bevroren fruit in een schaal en laat het in de koelkast ontdooien. Meng op de ochtend zelf 4 eetlepels vocht van het fruit in een kommetje met de honing.
- Klop in een beslagkom het boekweitmeel met het natriumbicarbonaat of bakpoeder, de karnemelk en het ei met een garde of met de handmixer tot een glad beslag. Verwarm ½ eetlepel boter of kokosolie in een koekenpan. Schep er met een juslepel 3 bergjes beslag in. Bak de pannenkoekjes tot er bubbeltjes op komen. Keer de pannenkoekjes en bak ook de andere kant goudbruin. Schep ze op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 pannenkoekjes.
- Maak op 2 borden elk een stapel van 3 pannenkoekjes. Schep tussen elke laag wat ontdooid fruit. Schep de yoghurt erop en schenk de honing-fruitsiroop erover. Serveer de rest van het fruit erbij. Eet smakelijk!
Voedingswaarde boekweitpannenkoeken
Per persoon: 1871 KJ / 447 KCAL
- 20 g eiwit
- 58 g koolhydraten
- 13 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 9 g voedingsvezel
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!