• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Skip to footer

Drogespieren.nl

Spiermassa, krachttraining, vetpercentage verlagen, gezonde voeding, recepten

  • FitChef App NIEUW
  • Weekmenu's
  • Gezonde recepten
  • FitChef boeken
  • Blog
    • Afvallen
    • Gezondheid
    • Hormonen
    • Krachttraining
    • Motivatie
    • Overig
    • Cardio
    • Recepten
    • Spiermassa
    • Supplementen
    • Vetpercentage
    • Product reviews
    • Gastblogs
Home » Recepten » Gegrilde groenten uit de oven: wat kun je er allemaal mee?

Gegrilde groenten uit de oven: wat kun je er allemaal mee?

28 november 2017 by Mark van Oosterwijck 1 Reactie

Gegrilde groenten uit de oven: wat kun je er allemaal mee?

Veel mensen komen niet aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente. Meer groenten eten kan echter heel lastig lijken. Want hoe maak je die in vredesnaam echt lekker klaar? En heb je daar wel tijd voor na een drukke werkdag, zeker als je ’s avonds nog afspraken hebt?

De oplossing: zet de oven in. Gegrilde groenten uit de oven zijn misschien wel het makkelijkste bijgerecht ooit – en ze zijn veelzijdiger dan je denkt. We vertellen je vandaag hoe je je oven al het werk kunt laten doen, en hoe je eindeloos kunt blijven variëren met het resultaat!

Inhoud verberg
1) Gegrilde groenten uit de oven
2) Recepten gegrilde groenten
2.1) 1. Een traditioneel ‘AGV-tje’
2.2) 2. Wraps met gegrilde groenten
2.3) 3. Groentesoep
2.4) 4. Pastasaus
2.5) 5. Broodje met groente
2.6) 6. Plaattaart met gegrilde groenten
2.7) 7. Fritatta
2.8) 8. Couscoussalade
3) Gegrilde groenten invriezen?

Gegrilde groenten uit de oven

Het basisrecept voor gegrilde groenten is heel simpel. Je snijd de groenten die je wilt gebruiken in blokjes – dit is een ideale manier om van restjes af te komen. Bij zachtere groentesoorten maak je de blokjes iets groter dan bij hardere soorten. Meng alles goed met een scheut olijfolie en breng op smaak met wat zout en peper.

Schuif alles in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat het een half uurtje staan tot de groenten gaar zijn. Eventuele verse kruiden voeg je halverwege toe; zo voorkom je dat ze verbranden. En voilà, je kunt de groenten zonder verdere bewerking op tafel zetten!

Recepten gegrilde groenten

Nu valt er natuurlijk met de groenten al eindeloos te variëren, net als met de kruiden en specerijen die je toevoegt. Ook met de gerechten die je maakt kun je echter van alles! We geven je onze acht favoriete recepten met gegrilde groenten.

1. Een traditioneel ‘AGV-tje’

Als je toch die groenten in de oven hebt staan, kun je de rest van je maaltijd daar ook net zo goed in bereiden. Vul een ander bakblik met krieltjes (lekker met knoflook en rozemarijn) en bereid intussen ook een stukje zalm in een ovenschaal. Meer dan een paar minuten voorbereiding heb je niet nodig, en het resultaat is nog gezond ook.

2. Wraps met gegrilde groenten

Op zoek naar een makkelijk lunchgerecht? Volkoren wraps met een vulling van gegrilde groenten zijn altijd een goede optie. Je kunt er nog extra ingrediënten aan toevoegen als bijvoorbeeld een flinke lepel hüttenkäse, kipfilet, olijven of wat verse sla. Of maak er falafelballetjes bij en serveer met blokjes feta.

3. Groentesoep

Soep wordt nog lekkerder als je de groenten eerst hebt gegrild. Ze hebben dan namelijk een intensere smaak, en dat proef je zeker terug. Je hoeft de gegrilde groenten als ze uit de oven komen alleen nog even te pureren, eventueel met wat warme bouillon. Voor extra vulling kun je soepballetjes of een lepelt hüttenkäse gebruiken. Wil je wat extra koolhydraten, dan kun je er volkoren pasta aan toevoegen.

4. Pastasaus

Voor een snelle pastamaaltijd kun je de groenten ook in tomatensaus gebruiken! Pureer daarvoor in de oven gegrilde tomaten, en voeg andere gegrilde groenten in stukjes toe. Eten er kinderen mee? Dan kun je de andere groenten ook rustig mee pureren – zo hebben ze niet eens in de gaten dat ze gezond eten… Eventueel wat gehakt of geraspte kaas erbij, breng op smaak met Italiaanse kruiden, en klaar is de saus!

5. Broodje met groente

Als je restjes gegrilde groenten over hebt, kun je die uitstekend op een broodje gebruiken. Zo is hummus bijvoorbeeld heerlijk met gegrilde groenten. Maar ook bij een lekkere hamburger zijn groenten uit de oven een lekker alternatief voor de standaard komkommer en tomaat. Of wat dacht je van geitenkaas met groenten? Je kunt hier vrijwel eindeloos variëren.

6. Plaattaart met gegrilde groenten

Een plaattaart is zoiets als een quiche – maar dan nog sneller. Bedek een bakplaat met plakjes bladerdeeg en druk de randjes goed op elkaar. Bestrijk het deeg vervolgens met een lekkere basis, zoals tomatensaus of pesto. Vul met groenten en smaakmakers als olijven, balsamicoazijn en feta. Vervolgens hoef je het geheel alleen nog maar 20 minuten in de oven te bakken!

7. Fritatta

Nog een tip om je restjes op te maken: maak een lekkere fritatta. Meng de gegrilde groenten met ei, en breng op smaak met lekker veel kruiden. Giet vervolgens in een diepe (ingevette) koekenpan en laat op laag vuur gaar worden. Eventueel kun je fritatta vervolgens met wat kaas of een sausje serveren.

8. Couscoussalade

Couscous is de ideale basis voor een snelle lunchmaaltijd. Zeker als je al gegrilde groenten hebt liggen, ben je zó klaar. Gebruik verder bijvoorbeeld blokjes avocado, verse cherrytomaatjes en geitenkaas als vulling. Of voeg juist gehakte amandelen en stukjes gedroogde abrikozen toe voor een zoet accent.

Gegrilde groenten invriezen?

Vaak is het handig om een portie gegrilde groenten direct bij de hand te hebben. Gelukkig kun je ze over het algemeen aardig invriezen! Hou er alleen rekening mee dat de groenten iets slapper kunnen worden als je ze weer ontdooit.

Voor echt snelle maaltijden kun je dus af en toe enorme hoeveelheden groenten uit de oven maken. Vries ze vervolgens per portie in en haal ze tevoorschijn wanneer je ze nodig hebt. Zo wordt het wel heel makkelijk om altijd voldoende groenten binnen te krijgen!

Vond je dit een interessant artikel of heb je een vraag of opmerking?
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!

  Misschien ook interessant...

  • 7 Overnight Oats recepten!
  • 5 lekkere recepten met kip!
  • 7 snelle recepten met kikkererwten!
  • Zoete pompoenplaatcake met pecannoten
  • Suggesties voor gezonde traktaties!
  • Bananenijs maken doe je zo! Inclusief paar leuke variaties!
  • 6 gezonde tussendoortjes voor kinderen!
  • Niets in huis? 8 recepten uit de voorraadkast!
  • Zoete aardappel rösti maken!
  • Limonade zonder suiker maken: Een paar leuke suggesties!

Categorie: Recepten

Download nu de FitChef app!

Lees Interacties

Reacties

  1. Nellie Bouhuys zegt:

    12 december 2020

    Hele goede tips!!
    Ga ze zeker gebruiken

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

 

fitchef app

Meest recente artikelen

  • Tips voor lekkere en eiwitrijke voeding
  • Transvetten moet je absoluut vermijden!
  • Wat zijn de voordelen van rauwe melk?
  • 7 rugvriendelijke buikspieroefeningen
  • Hoe krijg je sterke botten?

Categorieën

  • Afvallen
  • Cardio
  • Gastblogs
  • Gezondheid
  • Hormonen
  • Krachttraining
  • Motivatie
  • Overig
  • Product reviews
  • Recepten
  • Spiermassa
  • Supplementen
  • Vetpercentage

Footer

Meest recente berichten

  • Tips voor lekkere en eiwitrijke voeding
  • Transvetten moet je absoluut vermijden!
  • Wat zijn de voordelen van rauwe melk?
  • 7 rugvriendelijke buikspieroefeningen

Categorieën

  • Afvallen
  • Cardio
  • Gastblogs
  • Gezondheid
  • Hormonen
  • Krachttraining
  • Motivatie
  • Overig
  • Recepten
  • Spiermassa
  • Supplementen
  • Vetpercentage
  • Product reviews

Overig

  • FitChef App NIEUW
  • Weekmenu's
  • Gezonde recepten
  • FitChef boeken
  • Gastblogger worden
  • Partnerprogramma
  • Over ons

Bedrijfsgegevens

  • FitChef B.V.
  • KvK: 76435008
  • BTW: NL860622228B01
  • Contact
   

© 2023 Drogespieren.nl Algemene voorwaarden Privacy policy