Ben je gek op pedis (pittig) eten? Geniet je intens van een pittig hapje? Dat zou weleens te maken kunnen hebben met het geluksstofje dat vrijkomt als je je tanden in een gerecht met rode peper zet. Rode peper is daarnaast ook nog eens ontzettend gezond, omdat het boordevol vitamines en mineralen zit. Ook zou […]
Lees verderBlog
10 laxerende voedingsmiddelen in een handig overzicht!
Het is iedereen wel eens overkomen: je gaat op vakantie, en spontaan zitten je darmen een week in de knoop. Een veranderend eetpatroon kan je lichaam immers flink van slag brengen! En soms leidt dat tot stevige constipatie – wat een pijnlijk probleem kan vormen. Toch is het af te raden om dan meteen met […]
Lees verderTop 5 plantaardige eiwitbronnen
Bij eiwitten denk je vast al gauw aan vlees, eieren, yoghurt en andere dierlijke producten. Maar wist je dat er ook veel plantaardige eiwitbronnen zijn? Niet alleen interessant voor mensen die geen vlees of dierlijke producten eten, ook voor de vleesliefhebbers onder ons ideaal, ter afwisseling van de biefstuk en kipkluifjes. We geven je de […]
Lees verderSchijf van Vijf: wat heb je nodig volgens het Voedingscentrum?
Over de Schijf van Vijf wordt nog wel eens een beetje lacherig gedaan. Toch kan het best een handig hulpmiddel zijn om een gezond en gevarieerd eetpatroon te bereiken! Zeker in de nieuwe Schijf van Vijf wordt bijvoorbeeld ook veel aandacht besteed aan variatie in je maaltijden. Dat is goed nieuws, want het is die […]
Lees verderHomemade kokosyoghurt maken!
Yoghurt is voor veel mensen een ideaal tussendoortje of toetje. Fris, gezond, én op talloze manieren te eten: het kan bijna niet beter. Helaas zijn er ook mensen die yoghurt niet kunnen of liever niet willen eten. Lactose-intolerantie kan daar bijvoorbeeld een heel goede reden voor zijn. Soja-yoghurt is ook niet altijd een goed alternatief, […]
Lees verderWaar is gember goed voor?
Gember: sommige mensen zijn er dol op, anderen hebben er juist een hartgrondige hekel aan. Met de uitgesproken smaak van dit knolletje is dat geen wonder. Het wordt vooral veel gebruikt in Aziatische gerechten, maar ook in andere recepten zie je het steeds meer terug. Zo kan gember ook heel lekker pittig accent geven in […]
Lees verder