Broccoli is super gezond! Van alle groentesoorten wordt broccoli vaak gezien als het gezondste stuk groente dat je kunt eten. En dat is niet onterecht: het bevat ontzettend veel voedingsstoffen waar je lichaam blij van wordt! Denk onder andere aan vitamine C, vitamine K, calcium, magnesium en vezels. En dat is nog maar een heel kleine opsomming van wat er allemaal in zit.
Goed idee dus om het wat vaker op het menu te zetten! In een ander artikel hadden we het al eens over bloemkool- en broccolirijst. In deze blogpost geven we je twee heerlijke recepten voor broccolisoep.
Recepten broccolisoep
Broccolisoep is gelukkig ontzettend eenvoudig om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer. Bovendien gaat broccoli heel goed samen met tal van andere voedingsmiddelen. Je kunt dus eindeloos variëren op deze twee basis recepten!
1. Broccolisoep met gerookte kip en cashewnoten
Dit heb je nodig:
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram broccoli
- 200 gram aardappel
- 200 gram gerookte kip
- 3 tomaten
- 2 uien
- 1 lente-ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram cashewnoten
- Snufje peper
- 1 tl kokosolie
Zo maak je het:
Maak met een kruidenbouillontablet of -poeder een liter groentebouillon klaar. Je kunt ervoor kiezen om de soep met water te maken zodat het minder zout is, maar dan smaakt de soep misschien wat flauw. Schil en snij ondertussen de aardappelen in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes. Snipper ook de uien.
Zet een soeppan op het vuur, verhit een theelepel kokosolie en pers de knoflook boven de pan uit. Fruit de ui mee. Voeg daarna de aardappel en broccoli toe en bak deze even goed mee op hoog vuur. Zet het vuur daarna lager en voeg de liter groentebouillon toe. Laat de soep voor ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen de gerookte kip en tomaten in blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de cashewnoten fijn.
Voeg de tomaat toe aan de soep en pureer de soep daarna met een staafmixer. Voeg de gerookte kip toe en strooi peper over de soep naar smaak. Roer alles goed door en laat de broccolisoep nog een paar minuten zachtjes pruttelen. Schep de soep daarna in kommen en strooi als garnering wat lente-ui en cashewnoten eroverheen.
Broccolisoep met zalm en dille
Dit heb je nodig:
- 1 liter groentebouillon
- 400 gram broccoli
- 200 gram gerookte zalm
- 1 grote rode ui
- 1 teentje knoflook
- dille
- 1 tl kokosolie
Zo maak je het:
Maak met een kruidenbouillontablet of -poeder een liter groentebouillon klaar. Ook met dit recept kun je ervoor kiezen om de soep met water te maken als je minder zout wilt eten, maar dan smaakt de soep wel flauwer. Snij de broccoli in roosjes en de ui in kleine stukjes. Zet een soeppan op het vuur en pers daarboven de knoflook uit.
Fruit de ui mee. Voeg de broccoli toe en bak even op hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat de broccolisoep koken voor 15 minuten. Snij ondertussen de gerookte zalm in snippers. Pak daarna de staafmixer en pureer de broccolisoep. Laat nog even doorkoken en schep daarna de broccolisoep in kommen. Verdeel de zalm over de kommen en strooi er wat dille overheen. Eet smakelijk!
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!
Maarten zegt:
Super lekkere recepten. Wat ik alleen jammer vind is dat je de voordelen van Broccoli naar voren haalt, en dan gebruik maakt van poeder of blokjes. Vol met conserveermiddelen. Snap de makkelijkheid van blokjes tov zelf maken. Maar gebruik dan in iedergeval de biogische producten.