Sommige mensen zweren erbij, anderen gruwen ervan: kwark. Vooral onder sporters is het ontzettend populair als bron van eiwitten. Toch wil zeker magere kwark buiten die doelgroep nog niet echt aanslaan. Het spul is immers niet per se een delicatesse, en voor de meeste mensen nog tamelijk smakeloos en eenzijdig ook. Gelukkig hoeft dat niet […]
Lees verderBlog
Bestaat er zoiets als negatieve calorieën?
Nu en dan zie je de term weer ergens opduiken op één of andere dieetblog: negatieve calorieën. Waar gewone calorieën in je eten energie leveren, zouden negatieve calorieën precies het tegenovergestelde doen: ze zorgen dat je meer verbrandt. Dat betekent dat je een calorietekort kunt creëren door extra te eten, simpel gezegd. Klinkt natuurlijk prachtig, […]
Lees verderTop 10 magere eiwitten!
Bij de term magere eiwitten denken de meeste mensen allereerst aan kipfilet. En inderdaad, kip is een prima bron van eiwitten – maar als je het dagelijks eet zal het je toch snel de keel uit gaan hangen. Gelukkig is dat geen reden tot paniek: er zijn meer dan genoeg alternatieven. In de blog van […]
Lees verderZelf sambal maken doe je zo!
Echt pittig eten, daar zijn de meeste Nederlanders niet aan gewend. Onze keuken maakt van oudsher niet echt gebruiken van peper, gember en andere scherpe specerijen! Toch willen we daar af en toe nog wel eens een uitzondering voor maken – bijvoorbeeld wanneer we Indisch eten. Voor veel mensen is deze keuken natuurlijk niet compleet […]
Lees verderHoe (on)gezond is Radler?
Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord, maar nu wordt het iedere zomer populairder: Radler. Inmiddels hebben alle grote biermerken hun eigen variant van dit bier met citroenlimonade. Door iedereen wordt het ook graag aangeprezen als een fris alternatief voor gewoon bier. Het wordt zelfs regelmatig gezond genoemd, vooral dankzij het lage […]
Lees verderHoe gezond is zure of zoute haring?
We zitten weer in het haringseizoen, en dat betekent dat heel Nederland aan de Hollandse Nieuwe gaat. Maar natuurlijk wordt haring zeker niet alleen in deze maanden gegeten. Ook de rest van het jaar doet de zure haring in pot het bij veel mensen uitstekend! Maar hoe verantwoord zijn beide varianten van deze typische Hollandse […]
Lees verder