[Gesponsord artikel]
Rugklachten komen helaas veel voor. Ook tijdens krachttraining. Maar hoe ontstaan rugklachten eigenlijk en hoe zijn ze te behandelen met behulp van een rugbrace? Je leest het in deze blogpost.
Oorzaken rugklachten
Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn een verkeerde lichaamshouding, overbelasting, ziekte en blessures. Een verkeerde lichaamshouding komt veel voor. Veel mensen hebben namelijk wat ingezakte schouders of een kromme rug. Ook de nek is vaak wat teveel naar beneden gericht. Dit wordt veroorzaakt doordat we veel naar beneden kijken naar een toetsenbord of telefoon.
Overbelasting kan bijvoorbeeld komen door teveel krachten op de rugspieren tijdens sporten of werkzaamheden. Het is daarom van belang om te luisteren naar je lichaam. Wanneer je iets tilt is het belangrijk dat je niet gaat tillen wat gevoelsmatig eigenlijk te zwaar is. Zorg dan dat je het object met twee personen tilt. Of kies voor een hulpmiddel zoals een steekkar. En ook bij krachttraining is het belangrijk dat je kiest voor gewichten die bij je passen. Verder kan een ziekte of blessure zorgen voor rugklachten.
Hoe kan een rugbrace mij helpen?
Een rugbrace kan je helpen om de klachten te laten afnemen. Daarnaast kan de brace zorgen dat extra klachten worden voorkomen. Een brace zorgt namelijk voor ondersteuning aan de rugspieren. Hierdoor zullen de rugspieren minder belasting hoeven op te vangen. Dat zorgt er weer voor dat de spieren meer de kans krijgen om te herstellen. Een brace kan dus zorgen voor een sneller herstel.
Maar een rugbrace kan ook klachten voorkomen. Doordat de rug minder wordt belast, zullen minder snel klachten ontstaan. Daarom worden rugbraces ook preventief gedragen. Bijvoorbeeld door gewichtheffers en mensen met zwaar werk.
Hoe ziet een rugbrace er uit?
Een rugbrace is een zachte band die om de buik en onderrug wordt gedragen. Op de buikzijde kan de band met een klittenbandsluiting worden gedragen. De hoeveelheid steun kan hierdoor naar eigen wens worden ingesteld. De meeste braces zijn relatief dun waardoor ze niet zo opvallen onder kleding.
Benieuwd naar de verschillende soorten braces? Neem dan eens een kijkje op de volgende website: DeBraceShop.nl.
Gastblog door: Dick Dick - DeBraceShop.nl
Neem contact op als je ook een gastblog wilt publiceren.
Laat hieronder een reactie achter. We proberen dezelfde dag nog te reageren!