Heb jij al wel eens een tarwegrasshot gedronken of een smoothie met spirulina gemaakt? Zelfs als dat niet het geval is, heb je de namen waarschijnlijk al wel eens voorbij zien komen! Deze groene drankjes zijn tegenwoordig namelijk ongelofelijk populair onder veel voedingsbloggers en andere gezondheidsgoeroes, vooral omdat ze veel van het stofje chlorofyl bevatten. […]
Lees verderGezondheid
In deze categorie een overzicht met artikelen gerelateerd aan gezondheid in het algemeen.
De opmerkelijke gezondheidsvoordelen van gelatine!
Wat is de eerste associatie die jij hebt bij het woord gelatine? Waarschijnlijk iets met chemisch smakende jelly’s of winegums, of misschien van die gekke vellen die altijd aan elkaar klonteren als je er iets mee probeert te koken… Veel mensen denken dat gelatine vies of moeilijk te gebruiken is en laten het daarom zo […]
Lees verder7 'gezonde' voedingsmiddelen die eigenlijk helemaal niet gezond zijn!
Er zijn verschillende redenen waarom mensen ongezond blijven eten – ze hebben geen tijd, ze hebben geen zin, of ze vinden het gewoon niet belangrijk genoeg. Er zijn echter ook steeds meer mensen die wel gezond wíllen eten, maar die door alle tegenstrijdige adviezen inmiddels niet meer zien wat er nou wel en niet in […]
Lees verderIJzertekort symptomen
Bij symptomen als vermoeidheid en een bleke huid, denk je wellicht dat je een griepje of flinke verkoudheid onder de leden hebt. Dat is goed mogelijk, maar het kunnen ook symptomen van ijzertekort zijn. Naast vermoeidheid en een bleke huid, kunnen ijzertekort symptomen zich ook uiten in snel buiten adem zijn en rusteloze benen. IJzertekort; […]
Lees verderWaarom je junkfood beter kunt laten staan!
Natuurlijk weet jij ook best dat je dat bakje donuts maar beter in de supermarkt kunt laten staan, en dat je op weg van werk naar huis echt niet langs dat fastfoodrestaurant moet rijden – maar soms kun je je gewoon echt even niet inhouden. Zo veel kwaad kan dat ene bakje frietjes toch niet? […]
Lees verderDe gezondste soorten bakvet om in te bakken en braden!
Of je nu een stukje vlees wilt bakken of een flinke portie groenten wilt roosteren in de oven. Een goed bakvet is in de keuken vaak onmisbaar. Niet iedere olie is daarvoor echter een geschikte keuze! Wanneer vet sterk verhit wordt, kan dat namelijk voor oxidatie zorgen, een proces dat de structuur van het vet […]
Lees verder