Je hoort het overal: aardappelen zijn dikmakers en horen niet in een gezond eetpatroon. Maar klopt dit eigenlijk? De oer-Hollandse pieper ligt al jaren onder vuur, terwijl quinoa en zoete aardappel de status van superfood kregen. Tijd om de feiten op een rij te zetten. In dit artikel ontdek je hoeveel calorieën er écht in […]
Lees verderBlog
Stoppen met uitstelgedrag: wat praktische tips!
Plannen is een kunst, dat weten we allemaal. Nog moeilijker dan het maken van een planning is het echter om je er ook daadwerkelijk aan te houden… Al die enorme klussen vragen immers nogal wat van je motivatie. En hoe langer je ze voor je uit blijft schuiven, hoe angstaanjagender ze worden! Uiteindelijk levert langer […]
Lees verderHoe voorkom je dat gezond leven een obsessie wordt?
Gezonder eten is voor de meeste mensen een aanrader. Toch is het niet altijd zo dat gezonder beter is! Er komt een moment waar gezondheid een obsessie kan worden – en tegenwoordig bereiken steeds meer mensen die grens. Door alle extreme aandacht die er aan voeding en sport besteed wordt, zijn ze er dag en […]
Lees verder7 signalen dat je te perfectionistisch bent!
Perfectionisme heeft voor veel mensen toch vooral een positieve bijklank. Perfectionisten, dat zijn toch die mensen die altijd fantastische resultaten leveren? Die mensen die uren door kunnen werken en toch nog aandacht kunnen besteden aan de laatste kleine details? Tot op zekere hoogte klopt dat, maar perfectionisme is zeker niet alleen een voordeel. Sterker nog: […]
Lees verderCalorieën in kaas – Overzicht per soort + tips bij afvallen
Nederlanders eten gemiddeld zo’n 20 kilo kaas per jaar. Logisch ook: kaas is lekker, levert hoogwaardige eiwitten en is een belangrijke bron van calcium. Maar als je op je gewicht let, wordt het verhaal ingewikkelder. Kaas bevat namelijk flink wat vet en daarmee calorieën. Hoeveel calorieën zitten er precies in kaas? Dat hangt af van […]
Lees verderIs speltbrood glutenvrij?
Speltbrood is tegenwoordig ongeveer synoniem voor ‘gezond’. Waar tarwe aan alle kanten in het verdomhoekje wordt gezet, krijgen we juist vaak het advies om wél spelt te eten. Dat zou immers een oergraan zijn, of anders natuurlijker, en dus een stuk beter voor je. Er gebeurt echter iets vreemds met al die lofzangen op spelt […]
Lees verder