Sommige mensen zijn er dol op, anderen gruwen ervan – Brinta. Dit traditionele ontbijtje stond bij veel mensen in hun jeugd dagelijks op het menu, maar tegenwoordig wordt het minder gegeten. En dat is zonde! Brinta heeft namelijk verschillende eigenschappen die het wel degelijk een gezond ontbijt maken. In de blog van vandaag vertellen we […]
Lees verderBlog
Hoeveel calorieën zitten er in een banaan en zijn het dikmakers?
Het is na rijst, graan en mais het meest gegeten product ter wereld: de banaan. Niet gek, want met zijn hoge energiedichtheid is het een goede bron van voedingsstoffen! Toch zorgt diezelfde hoeveelheid voedingsstoffen en energie er ook voor dat de banaan in Nederland juist minder populair wordt. De vrucht zou een dikmaker zijn door […]
Lees verderBananen pannenkoeken met slechts 2 ingrediënten!
Pannenkoeken, wie houdt er niet van? Maar het bakken ervan, dat vinden veel mensen toch echt te veel gedoe. De supermarkten liggen dan ook vol met kant-en-klare pannenkoeken, poffertjes en American pancakes. Het nadeel? Die supermarktproducten zijn dan misschien lekker en makkelijk, maar zeker niet gezond! En de klodders stroop of suiker die veel mensen […]
Lees verderAppelchips maken!
Gezonder gaan eten zonder dat je daarmee meteen alle lekkere traktaties voorgoed vaarwel moet zetten? Voor veel mensen is dat een serieuze opgave. De lijn tussen lekker en ongezond is soms immers maar heel klein. Eén van de dingen waar je echter altijd wel van kunt eten als je zin hebt in iets zoets, is […]
Lees verder5 gezonde pindakaas recepten!
Het is misschien wel één van de meest Hollandse producten die er bestaat: echte, stevige pindakaas. Wie smeert het niet met enige regelmaat op zijn brood? Wat echter maar weinig mensen beseffen, is dat je met pindakaas veel meer kunt. Naast broodbeleg is het ook bruikbaar als basis voor sauzen, koekjes en zelfs ijs. Klinkt […]
Lees verderZoete aardappel rösti maken!
Steeds meer mensen in Nederland maken kennis met de zoete aardappel. Deze oranje groente – die overigens ook wel bataat genoemd wordt – is ongeveer net zo te gebruiken als gewone aardappel. De smaak is echter heel anders: net wat pittiger en, zoals de naam al zegt, zoeter! Je kunt hem bijvoorbeeld in stamppot verwerken […]
Lees verder