Het wordt onder jongeren steeds populairder: energiedrank. De oppeppende drankjes zijn een ware hype: het is stoer om ze te drinken, je wordt er energiek en wakker van, en ze werken nog eens verslavend ook. Vandaar zeker middelbare scholieren vaak meerdere blikjes Red Bull of Monster Energy per dag wegdrinken! Maar hoe ongezond is dat […]
Lees verderBlog
Wat is arachideolie?
In de gemiddelde keuken wordt er een aardige kast gevuld met allerlei soorten olie – van olijfolie tot kokosolie, en van sesamolie tot arachideolie. Niet al die soorten zijn even goed voor dezelfde bezigheden te gebruiken: door verschillende smaken en hittebestendigheden verschilt de toepassing vaak enorm. Eén van de meest gebruikte oliën is arachideolie, maar […]
Lees verderHoe kan je mee-eters verwijderen?
Vaak wordt er gezegd dat mee-eters en puistjes verdwijnen zodra je uit de puberteit bent. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen en kan elk persoon er zo nu en dan eens last van hebben. Vooral als je veel stress ervaart of je hormonen flink in de war zijn. Gelukkig kan je mee-eters verwijderen zodat […]
Lees verderWat is tofu en hoe gebruik je het?
Steeds meer mensen houden zich intensief bezig met de gezondheid van hun eten, en vaak spelen andere eiwitbronnen dan vlees of vis daarin een belangrijke rol. Tofu is één van de producten die dan regelmatig als vleesvervanger wordt gekozen. Maar wat is dit sojaproduct nu precies, en is het inderdaad zo gezond als vaak wordt […]
Lees verderHoe ga jij om met voedselverspilling?
Voedselverspilling is wereldwijd een flink probleem: terwijl er nog steeds mensen honger lijden, wordt maar liefst 30% van al het geproduceerde voedsel ongebruikt weggegooid! Alleen al in Nederland gooit iedere inwoner gemiddeld 50 kilo eten weg – in totaal 80 miljoen per jaar. Dat is niet alleen een probleem voor de landen waar nog steeds […]
Lees verderWat is het verschil tussen biologisch en ecologisch eten?
Biologisch eten lijkt met de dag populairder te worden: waar het vroeger nog kleine, obscure winkeltjes waren die biovoedsel verkochten, schieten er vandaag de dag hele supermarkten uit de grond die volledig toegewijd zijn aan natuurlijk geproduceerd voedsel. Met die groei komen er echter ook steeds meer termen in omloop, waartussen het onderscheid niet altijd […]
Lees verder