Je kent het waarschijnlijk wel: je loopt na een lange werkdag ’s avonds door de supermarkt om boodschappen te doen voor het diner, maar eigenlijk sta je al te trillen van de honger en weet je dat je voor het koken echt nog even snel iets kleins moet eten. De verleiding is in zo’n geval […]
Lees verderBlog
De zin en onzin van superfoods!
Of je nu wilt of niet, superfoods zijn vandaag de dag moeilijk te vermijden. Als het de schappen vol lijnzaad, gojibessen en spelt in de supermarkt niet zijn, dan loop je wel ergens tegen een kookboek aan dat enthousiaste recepten voor quinoarepen geeft, of een blog die spirulina en tarwegrassapjes voorschrijft tegen iedere mogelijke kwaal. […]
Lees verderIs stevia een gezonde zoetstof?
Stevia is het nieuwste populaire alternatief voor suiker. Niet zo vreemd, want veel andere mogelijkheden worden door consumenten in steeds grotere mate afgeschreven. En dus zien we tegenwoordig van alles gezoet worden met stevia, van cola tot limonadesiroop. Natuurlijk heeft een ‘natuurlijk’ zoetmiddel zonder calorieën een enorm aantrekkingskracht. En met bijvoorbeeld de groene etiketten van Cola […]
Lees verderTips om rijst op smaak te brengen!
Rijst is misschien wel één van de gezondste voedingsmiddelen om als basis voor je maaltijd te gebruiken, aangenomen dat je zilvervliesrijst of een andere gezonde rijstsoort gebruikt: het levert gezonde, complexe koolhydraten en zit daarnaast ook vol met allerlei essentiële mineralen. Bovendien past het zo’n beetje bij ieder mogelijk gerecht, of je nu chili sin […]
Lees verderCaloriearme tussendoortjes!
Er zijn maar weinig mensen die er iedere dag in slagen om niets anders te eten dan drie maaltijden. Als je snel ontbeten hebt, zul je vaak ruim de lunch alweer een rommelende maag hebben. En van lunch tot avondeten is ook een uitdaging – daar zorgt de bekende dip om een uur op vier […]
Lees verderHoe kook je een ei?
Een ei hoort erbij! En vooral de gekookte variant. Onmisbaar bij een zondags ontbijt, lekker als vulling in je salade en handig als gezond tussendoortje. Maar hoe kook je een ei? En ga je dan voor zachtgekookt, hardgekookt of iets er tussenin? Hoe simpel het ook lijkt, voor het koken van het perfecte ei moet […]
Lees verder