Stevia is het nieuwste populaire alternatief voor suiker. Niet zo vreemd, want veel andere mogelijkheden worden door consumenten in steeds grotere mate afgeschreven. En dus zien we tegenwoordig van alles gezoet worden met stevia, van cola tot limonadesiroop. Natuurlijk heeft een ‘natuurlijk’ zoetmiddel zonder calorieën een enorm aantrekkingskracht. En met bijvoorbeeld de groene etiketten van Cola […]
Lees verderBlog
Tips om rijst op smaak te brengen!
Rijst is misschien wel één van de gezondste voedingsmiddelen om als basis voor je maaltijd te gebruiken, aangenomen dat je zilvervliesrijst of een andere gezonde rijstsoort gebruikt: het levert gezonde, complexe koolhydraten en zit daarnaast ook vol met allerlei essentiële mineralen. Bovendien past het zo’n beetje bij ieder mogelijk gerecht, of je nu chili sin […]
Lees verderCaloriearme tussendoortjes!
Er zijn maar weinig mensen die er iedere dag in slagen om niets anders te eten dan drie maaltijden. Als je snel ontbeten hebt, zul je vaak ruim de lunch alweer een rommelende maag hebben. En van lunch tot avondeten is ook een uitdaging – daar zorgt de bekende dip om een uur op vier […]
Lees verderHoe kook je een ei?
Een ei hoort erbij! En vooral de gekookte variant. Onmisbaar bij een zondags ontbijt, lekker als vulling in je salade en handig als gezond tussendoortje. Maar hoe kook je een ei? En ga je dan voor zachtgekookt, hardgekookt of iets er tussenin? Hoe simpel het ook lijkt, voor het koken van het perfecte ei moet […]
Lees verder10 gezonde barbecue tips!
Het barbecueseizoen is weer begonnen! Goed nieuws voor de meeste mensen, want wat is er nu leuker dan de hele avond lang lekker eten met vrienden? Toch heeft al dat grillen één groot nadeel: het wordt meestal niet al te gezond gedaan, met die bergen wit stokbrood, de vette sausjes en de enorme hoeveelheden vlees […]
Lees verderOverzicht met gezond broodbeleg!
Brood is gezond, maar hoe zit het met broodbeleg? Wat staat er bij jou in het keukenkastje allemaal aan broodbeleg? In het gemiddelde Nederlandse huishouden wordt daar niet veel mee gevarieerd: appelstroop, pindakaas, hagelslag, een pot jam, kaas en vleeswaren – en dat was het dan meestal wel. Zonde, want het is helemaal nergens voor […]
Lees verder