Groente is onmisbaar voor een gezond en vitaal lichaam. Het zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Je lichaam heeft deze voedingstoffen hard nodig om goed te kunnen functioneren. Toch willen we groenten nog weleens overslaan of eten we er maar heel erg weinig van. Dat komt vaak ook doordat het soms onduidelijk is hoeveel […]
Lees verderBlog
Welke soorten fruit zijn er allemaal?
Fruit bestaat in allerlei soorten en maten, van exotische kleine besjes tot onze vertrouwde appeltjes. In de meeste supermarkten is het aanbod behoorlijk, en bij de groenteboer om de hoek vind je waarschijnlijk nog veel meer! Toch eten de meeste mensen maar weinig verschillende soorten fruit. In plaats daarvan beperken ze zich tot de paar […]
Lees verderWat zijn snelle suikers en waarom kan je ze beter vermijden?
We weten allemaal wel dat suiker slecht voor ons is. Toch bestaat er bij veel mensen nog de nodige verwarring over wat er dan precies in de categorie suiker valt. Want alle koolhydraten zijn toch ook suikers? Betekent dat dat je die dan allemaal ook maar moet mijden? En hoe zit het dan met fruit? […]
Lees verderBulken voor meer spiermassa: 9 praktische tips...!
Bulken en cutten zijn methodieken om enerzijds spiermassa op te bouwen en anderzijds het vetpercentage te verlagen. Door te bulken zet spiermassa zich sneller aan. Tijdens dit proces kom je vaak ook een beetje extra vet aan. Daar tegenover staat cutten, hiermee verlaag je je vetpercentage met als doel zo min mogelijk spierafbraak. Hieronder lees je 9 tips die […]
Lees verderDrop sets om te variëren in je training!
Drop sets, wat zijn dat eigenlijk? Als je regelmatig in de sportschool komt heb je vast wel eens van de term drop sets gehoord. Bij de meeste trainingsschema's varieer je tussen de sets met het aantal herhalingen en het gewicht wat je daarbij kunt verplaatsen. Bij drop sets verlaag je het gewicht binnen de set. Dit […]
Lees verderIs zoetstof acesulfaam-K schadelijk?
Zoetstoffen vinden we meer en meer als suikervervanger in onze voedingsproducten. Een van de zoetstoffen die veel wordt gebruikt in ons voedsel is acesulfaam-K. Je vindt deze zoetstof onder andere in zoetjes en frisdrank. Het voordeel van acesulfaam-K is dat het geen calorieën bevat, waardoor het in eerste instantie voor jou misschien gezonder lijkt dan […]
Lees verder