Koolhydraten spelen tegenwoordig een belangrijke rol in discussies over voeding. Veel diëten beweren simpelweg dat ze altijd slecht voor je zijn, en dat je ze niet meer mag eten. Daarbij wordt echter vaak een heel onzijdig beeld geschetst van de rol die koolhydraten in je lichaam spelen! Hieronder bespreken we daarom alles dat je over […]
Lees verderBlog
Carb Backloading: wat is het, en werkt het ook?
Carb backloading is een voedingspatroon voor krachtsporters dat uit de VS is komen overwaaien naar Nederland. Het is ontworpen door John Kiefer, een voedingsdeskundige. Het doel van het dieet? Spieren opbouwen zonder in vet aan te komen, terwijl je wél gewoon je favoriete ongezonde producten kunt blijven eten. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar […]
Lees verderHet verschil tussen anaerobe en aerobe training!
Wat voor soort training doe jij het liefst? Bij deze vraag denk je waarschijnlijk automatisch aan de termen krachttraining, conditietraining enzovoorts. Toch kun je verschillende sporten ook op een andere manier indelen, namelijk in anaerobe en aerobe lichaamsbeweging. Er zit maar een klein verschil in de letters, maar het verschil in deze trainingen is enorm. […]
Lees verderVitamine C tekort symptomen
Het komt vandaag de dag in Nederland niet meer zo vaak voor, maar toch kan er een vitamine C tekort ontstaan. Wat is een vitamine C tekort precies en hoe herkennen we het? Wat zijn de symptomen van te weinig van deze voedingsstof en hoe kunnen we een tekort voorkomen? Vitamine C is waarschijnlijk de bekendste […]
Lees verderHuidplooimeting om je vetpercentage te meten!
Ben jij aan het afvallen of actief met sport bezig? In beide gevallen speelt je vetweefsel een belangrijke rol en wil je ervoor zorgen dat je hier niet te veel van hebt. Een gezond lichaam heeft een laag vetpercentage, maar dit is niet altijd helemaal aan de lichaamsbouw van iemand te zien. Je kunt je […]
Lees verderWat zijn calorieën?
Als het om afvallen gaat hoor je mensen altijd over calorieën, maar wat zijn calorieën eigenlijk? Een calorie is eigenlijk niks anders dan een maateenheid die de energie van voedsel aangeeft. De voornaamste componenten van ons voedsel zijn koolhydraten, eiwitten en vetten. Deze voedingstoffen worden door het lichaam gebruikt voor energie, welke wordt gemeten in kilocalorieën. Wat zijn calorieën? Koolhydraten en […]
Lees verder