Je hebt op deze blog waarschijnlijk al vaak iets over de HIIT workout gelezen. We raden je deze High Intensity Interval Training namelijk graag aan als alternatief voor de traditionele cardio als hardlopen of fietsen. Wie geen zin heeft om uren per week aan het zwoegen te zijn, heeft waarschijnlijk veel aan HIIT. Maar waarom is […]
Lees verderBlog
Waarom squatten zo ontzettend belangrijk is!
De squat is één van de belangrijkste oefeningen die je thuis of in de sportschool kunt uitvoeren. Je traint hiermee namelijk niet alleen een groot deel van je lichaam, maar je werkt ook aan je coördinatie, evenwicht, flexibiliteit en houding. Een echte alleskunner, dus! Helaas is er niet alleen maar goed nieuws. Squatten kan in […]
Lees verderAfkicken van suiker: 6 handige tips!
Iedereen weet dat te veel suiker helemaal niet goed is voor je. Maar het is zó lekker. Afkicken van suiker vereist dan ook wat discipline met de vele verleidingen! Want hoe meer je ervan eet, hoe meer je er steeds van wilt eten. Wij leggen je graag uit wat suiker nou precies met je lichaam […]
Lees verder20 alternatieven om caloriearm te eten!
Veel mensen denken dat caloriearm eten altijd een hele marteling moet zijn. Want dan moet je opeens de hele dag honger lijden! En je kunt nooit meer snacken! En je mag nooit meer kaas of noten of iets anders vet eten! Gelukkig kun je ook al een groot verschil maken door wat kleine aanpassingen door […]
Lees verderIs honing gezond? Alle fabels en feiten op een rijtje!
Over weinig voedingsmiddelen bestaat zo veel discussie als over honing. De één noemt het een supergezond zoetmiddel, de ander beweert dat het geen haar beter is dan gewone suiker. Daarbij vliegen de onderzoeken en medische termen aan beide kanten over de tafel. Wat moet je dan nog geloven? Helaas wordt er in het honingdebat nog […]
Lees verderDe glycemische index: wat is het eigenlijk?
Over koolhydraten bestaat veel discussie: de één noemt ze giftige dikmakers, de ander zegt dat ze geen kwaad kunnen. Wat moet je nu geloven? Het genuanceerde antwoord is: allebei… maar daarbij zijn niet alle koolhydraten gelijk. De sleutel in dit hele debat is de glycemische index, ook wel kortweg de GI genoemd. Maar wat betekent […]
Lees verder